“Zlatni kotlić„ osvojio 15 puta

Izvor: Glas javnosti, 05.Avg.2009, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Zlatni kotlić„ osvojio 15 puta

Okupili se ovih dana ispod dunavskog mosta u Beškoj najbolji rečni kuvari Srbije da na ovogodišnjoj tradicionalnoj priredbi „Zlatni kotlić“ pokažu šta ko ume. Na takmičenju, koje su organizovali vlasnici obližnjeg hotela „Božić“ i Turistički savez Inđije, takmičilo se 27 ekipa iz svih krajeva Vojvodine. Krčkala se riba čitav dan u kotliću, odavale se kuvarske tajne, ali je žiri na kraju presudio - najukusniju riblju čorbu skuvao je Lazar Števanov iz Stare Pazove.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
- U protekle dve godine učestvovao sam na 14 takmičenja u spravljanju riblje čorbe i sa svakog sam se vratio sa bar jednom nagradom - skromno je, posle dodele pehara, izjavio šampion, dodajući da su za dobru čorbu najvažniji sveža riba i kvalitetne paprike, dok je sve ostalo stvar umeća i „pratećih pojava“.

Števanov je nakon osvajanja jubilarne, 15. šampionske titule, najavio da na takmičenjima više neće učestvovati, ne bi li ostavio tron upražnjen i dao priliku mlađim učesnicima da se dogodine za njega bore.

Drugo mesto na ovogodišnjem „Zlatnom kotliću“ zauzeo je novosađanin Zlatko Kićanović, dok je Đorđe Prodanović, poznati majstor za spravljanje ribljih specijaliteta iz Starog Slankamena, ovog puta morao da se zadovolji samo trećim mestom.

Brojne takmičarske ekipe i izletnike gostio je i zabavljao „Ladni izvor“ iz Beške, a za ukus ribljih specijaliteta, koji su spremani u čuvenoj sremskoj tandari, brinuli su se aktivisti ekipe „35“.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.