Izvor: Luftika.rs, 15.Sep.2022, 18:12

Živog čoveka proglasili mrtvim, porodica sahranila pogrešnu osobu

Slovenačka policija je pokrenula istragu, a uprava Opšte bolnice u Celju je ponudila ostavku nakon što je u toj medicinskoj ustanovi zamenjen identitet dva starija pacijenta, od kojih je jedan preminuo, a jedan preživeo, prenose mediji.
Bolnica je, naime, preživelog proglasila mrtvim i obavestila porodicu, koja je pokojnika sahranila pre nego što je u bolnici otkrivena greška.
Greška je otkrivena tek kada je preživeli pacijent vraćen u starački dom.
Kako prenosi slovenačka >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << N1 tv, dva starija pacijenta su dovezena istim vozilom Hitne pomoći iz istog Doma za stare osobe i kod sebe nisu imali identifikacione narukvice, pa su informacije uzeli od ekipe Hitne pomoći.
Oglasio se ovim povodom ministar zdravlja Bešič Loredan rekavši da je ovo prvi ovakav slučaj u Sloveniji i dodao da je očito došlo do zamene dentiteta.
Izvor: Blic
Čobanin za kog su mislili da je obezglavljen kod Zrenjanina: Ljudi, nisam mrtav

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.