Izvor: Luftika.rs, 16.Avg.2023, 10:19

„Živimo u senci života koji prolazi mimo nas“: Potresne reči dede čiju je ćerku i unuku ubio zet u Veterniku

Veternik ne pamti zločin sličan onome iz avgusta 2016. godine.
Arpad Sabo, u noći između 15. i 16. avgusta te godine, ubio je suprugu Slavicu (24) i njihovu četvoromesečnu bebu Nikolinu.
Dve godine kasnije osuđen je na 40 godina robije.
Na godišnjicu smrti na društvenim mrežama oglasio se Nikolinin deda Duško Đurđić potresnom porukom: „MI, ONI KOJI PREOSTAJU“.
„Nekako smo pregurali opet najteže dane u godini. Dane, kada smo izgubili ono najdraže u životu >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << zbog bezumnog čina jednog od ‘čudovišta’ koja hodaju među nama. Svi dani u godini su nam teški. Živiš, a kao da ne postojiš.
Ipak, naša borba sa tom boli mora da se nastavi, kao i borba za egzistenciju. Moramo da se borimo i da čuvamo sećanje na njih kako bi ono što duže trajalo.
Mi, koji ostajemo posle, kada prođu sve one prve reakcije…
Živimo u senci života koji prolazi mimo nas, a i sami se postepeno pretvaramo u senke i prolazimo mimo života. Sreća i radost za nas više ne postoji, ostala je samo briga jedno za drugog, da na što lakši način dočekamo dan kada ćemo se pridružiti našoj deci. Hvala svima koji nam pruže podršku u tim teškim danima, idemo dalje…pa dokle izdržimo“, navedeno je u poruci potpisanoj sa Ljilja i Duško.
Zločin Prema navodima optužnice, Arpad Sabo je u noći između 15. i 16. avgusta 2016. godine, u Veterniku, u Kninskoj ulici 39, sa umišljajem usmrtio suprugu Slavicu i četvoromesečnu ćerku. Posle monstruoznog čina on je sa ruke devojčice skinuo zlatnu narukvicu, koju je planirao da proda kako bi sebi nakon bekstva obezbedio hranu i alkohol.
Obducenti su otkrili više od 28 uboda nožem po detetovom i majčinom telu, najviše u predelu grudi i stomaka.
Arpad je svom rođenom detetu prvo šakom stisnuo teme glave i polomio joj kosti lobanje, a zatim joj prerezao grkljan, istim nožem kojim je prethodno iskasapio Slavicu. Nesrećnu ženu je najpre pokušao da ubije udarcima, nakon čega joj je kuhinjskim nožem, dužine sečiva oko 20 centimetara, zadao tri ubodne i jednu reznu ranu na vratu.
Arpad je godinu dana bio u braku sa suprugom i sve vreme je maltretirao i zlostavljao. Te večeri je bio pijan, nakon ubistva je pobegao sa lica mesta, a prijavio ga je stanodavac koji je zatekao jeziv prizor u stanu.
Uhapšen je u blizini Bačke Palanke.
Presuda Neuropsihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Sabo bio uračunljiv prilikom izvršenja monstruoznog čina.
Presudu je primio hladnokrvno, ledenog i ukočenog izraza lica.
Sudija Borivoj Pap koji je predsedavao, u kratkom obrazloženju je naveo da je tokom postupka nesporno dokazano da je Sabo zverski i s predumišljajem iskasapio suprugu i ćerku u noći između 15. i 16. avgusta bez trunke kajanja.
Na izricanju presude bili su prisutni i Slavičini roditelji Ljiljana i Duško Đurić koji su pozdravili odluku da on bude osuđen na maksimalnu kaznu.
– Presuda je pravedna i realna. Sve manje od maksimuma bilo bi nepravedno. Moram da priznam da sam se pribojavao ishoda, gledajući u pojedine sudske odluke kada su ovakvi zločini bili u pitanju, iako nama nijedna kazna ne može da vrati Slavicu i Nikolinu – kazao je tada otac i deka žrtve Duško Đurić.
Izvor: Telegraf
Užas u BiH: Bodibilder ubio ženu i dete i sve prenosio na Instagramu

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

UBIO ŽENU I ĆERKU OD 4 MESECA, PA LEGAO PORED NJIHOVIH TELA Svirepi zločin pre 7 godina zaledio je Novi Sad: Deda i otac ubijenih: "Vreme ne leči ovo"

Izvor: Blic, 16.Avg.2023

Zet mi je pre tačno sedam godina ubio ćerku Slavicu (24) i unuku Nikolinu, koja je tad imala samo četiri meseca.. Kad sam ih video mrtve, vikao sam od bola.. Vreme ne leči ovu agoniju i kad god čujem za neko novo ubistvo, kao za ovo u Gradačcu u Bosni, to otvara nove žive rane u meni..

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.