Zima na pragu, a napolju 20 stepeni

Izvor: B92, 04.Dec.2011, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zima na pragu, a napolju 20 stepeni

Beograd -- U Srbiji danas veoma toplo vreme za ovo doba godine, sa temperaturom i do 20 stepeni u nekim delovima, dok se početkom naredne sedmice očekuje zahlađenje.

U planinskim predelima je moguć i sneg.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ujutru ponegde na istoku i jugu moguća je kratkotrajna magla, a tokom dana očekuje se malo i umereno oblačno, uglavnom suvo i toplo.

Minimalna temperatura kretaće se od -3 na istoku do 10 stepeni na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zapadu, a najviša dnevna od 12 do 20 stepeni.

U Beogradu se očekuje minimalna temperatura oko 10, a najviša dnevna oko 18 stepeni.

Prognostičar Aleksandar Nišavić ocenjuje da temperatura viša od 15 stepeni, koliko je zabeležno i juče, nije uobičajena za ovo doba godine.

Međutim, kako je kazao, to se ne dešava prvi put, podsetivši da je 1989. godine u Srbiji 19. decembra zabeležena temperatura od čak 23 stepena Celzijusovih.

Bilo je i drastično niskih temperatura, pa je tako 1930. godine bilo i do minus 19 stepeni.

Već početkom sledeće nedelje očekuje se oblačno vreme, mestimično sa kišom. U noći između ponedeljka i utorka očekuje se zahlađenje, a u planinskim predelima sneg, navode meteorolozi.

Kratkotrajna susnežica i sneg mogući su ponegde i u nižim predelima. U utorak će biti pretežno oblačno, hladnije, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom.

U sredu hladno, uz delimično razvedravanje i pojačan severozapadni vetar, a od četvrtka do subote očekuje se opet malo toplije vreme.

U nedelju krajem dana i tokom noći moguće je naoblačenje i zahlađenje praćeno kišom, susnežicom i snegom i pojačanim severozapadnim vetrom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.