Žene za izbegavanje

Izvor: Mondo, 04.Nov.2014, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene za izbegavanje

Pažljivo pročitaj tekst i razmisli da li se i tvoja devojka ovako ponaša.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Da li insistira na tome da svaki slobodan trenutak provodiš sa njom i zvoca kada hoćeš da odeš sa drugarima u provod? Ukoliko ovoj "pijavici" predložiš da vreme koje ti želiš da provedeš sa drugovima, ona provede sa drugaricama, sledi njen tužni monolog u trajanju od dva sata i uporno postavljanje pitanja: "Da li me još uvek voliš". Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ti ne dozvoljava da "dišeš" i da imaš trenutak za sebe, imaj na umu da takva veza ne vodi nikuda.

Bez obzira na to da li si sa društvom ili porodicom, ona uvek želi da bude u centru pažnje. Kako bi to postigla, uglavnom koristi neku od sledećih tehnika: priča neverovatno glasno, prenaglašeno gestikulira rukama, priča neverovatne priče (reklo bi se, bajke, čak) kako bi pridobila pažnju drugih, a često je i previše provokativno obučena.

Stalno ti udeljuje komplimente, ali se oni ne odnose na tebe, već na tvoj skup sat, automobil, stan, garderobu? Možda se ne čini tako, ali sponzorušu ćete lako prepoznati - nikada, ali baš nikada neće ponuditi da plati piće, u svoj izgled ulaže enormne sume novca i uglavnom nema drugih interesovanja. Ostaviće te čim više ne budeš mogao da zadovoljiš njene standarde (odnosno da je finansiraš).

Izašli ste u grad, a ona ti neprestano popravlja frizuru i "vucka" majicu tako da sve na tebi bude "pod konac"? Naišao si na devojku koja pokušava da ti izigrava mamu. Lepo je to što ona želi da brine o tebi, ali vremenom će te njena "majčinska briga" izludeti. Ovakve devojke uglavnom nemaju loše namere, tako da, pre nego što je"šutneš" zbog toga, prvo pokušaj da joj objasniš šta ti smeta.

"Pričalica" je žena koja će satima moći da ti priča o potpuno nevažnim (naglašavamo: nevažnim) stvarima - "daviće" te pričom o prodavačici koja se previše šminka, kolegi sa posla koji nikada ne radi ovo ili ono… Međutim, najgora podvrsta ove kategorije su narcisoidne žene, koje će sate trošiti pričajući samo o sebi. Ako uspeš da preživiš višesatnu priču o njenim novim cipelama ili bolu u donjem delu leđa, preživećeš sve.

Polomila je nokat i očekuje da ostaviš sve svoje obaveze, dotrčiš do nje i odvedeš u salon lepote kako bi se "problem" sredio. Ona je "princeza" i nema šanse da će pristati na to da je odvedeš u kafić na pivo, već ćeš sa njom morati da pratiš nove modne trendove. Tata joj je oduvek govorio da je ona njegova princeza, i očekuje da se ti upravo tako ponašaš prema njoj.

"Plačljivica" će i na najmanju sitnicu reagovati - ridanjem. Kad kažemo na najmanju sitnicu, to i mislimo - razlog može biti to što ne može da pronađe svoju omiljenu torbu ili majicu koju je zamislila da baš tog dana obuče…

Ona izgleda kao "avion", ali ako imaš želju da joj kažeš "samo se smeši i klimaj glavom" kada god progovori, jasno je šta ti je činiti. Teško da je moguće ostvariti ozbiljnu vezu sa devojkom sa kojom nemaš nikakvih zajedničkih tema za razgovor.

"Svađalica" je ona vrsta devojke koja želi da raspravlja apsolutno o svemu. "Doktorirala" je na tehnikama svađe i uživa u tome da iznosi argument iz nekih vaših prošlih svađa, koje nemaju nikakve veze sa ovom trenutnom. Što više pokušavaš da joj objasniš da nije u pravu, to se ona žustrije svađa. Takođe, ima tu ružnu naviku da uvek pokušava nešto da ti "nabije na nos", kako bi se osećao krivim u svakoj mogućoj situaciji.

"Hronična varalica" će ti već na prvom sastanku ispričati svoju istoriju varanja momaka i na to će biti vrlo ponosna. Ovakve devojke, koje o tome otvoreno govore, lako je prepoznati, ali veći problem su one koje nikako ne priznaju da uživaju u varanju svog partnera.

Na kraju, naravno da nisu sve devojke iste i da nije sve baš tako crno-belo. Žene za izbegavanje nisu one koje se ponekad ponašaju ovako, već one koje navedene stvari praktikuju svakodnevno.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.