Zašto volim što sam tata (FOTO)

Izvor: Mondo, 18.Jun.2017, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto volim što sam tata (FOTO)

Sa OVIM ništa ne može da se poredi...

Foto: Instagram/davidbeckham

Novak Đoković je na Instagramu objavio video na kojem se vidi koliko uživa u roditeljstvu, povodom Dana očeva koji se danas obeležava u nekim zemljama sveta.

No match compares to a game with him! Join me & @unicef this Father's Day by sharing your super dad moment in a pic/vid using #EarlyMomentsMatter. Here is mine!

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Jun 18, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 2017 at 5:25am PDT

Poznate ličnosti porodične fotografije objavljuju na društvenim mrežama u znak podrške Unicefove kampanje Early Moments Matter (Rani dani su važni), pa je tako i Dejvid Bekam na Instagramu objavio fotku sa svojim dečacima:

The moments I share with my children are incredibly special. Whether that's laughing together when they tell me things about their day on the drive home from school, reading one of their favourite books to them at bedtime or spending time together on holiday. Through my work with UNICEF I've met so many inspiring dads around the world. Dads who want to ensure their children have the best start in life and will do anything to give them the support and love they need even when faced with huge challenges. Join me in supporting @unicef and share your super dad moment in a photo or video this Father's Day using #EarlyMomentsMatter

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on Jun 17, 2017 at 4:27am PDT

Uz fotku, tu je i dirljiv status u kojem Bekam govori o tome koliko mu znači vreme provedeno sa decom. "Bilo da su to trenuci u kojima se smejemo zajedno, bilo kad mi pričaju kako su proveli dan, dok ih vozim kući iz škole, to su posebni momenti za mene. Kroz moj rad za Unicef sreo sam toliko očeva čiji me je život inspirisao. Očeva koji žele da svojoj deci obezbede najbolji mogući početak u životu i spremni su na sve zarad tog cilja."

Pogledajte fotografije poznatih očeva i sinova:

Kod nas, dan posvećen tatama, Oci, obeležava se u nedelju pred Božić.

Na taj dan deca porane i unapred pripremljenim kanapom, koncem, šalom, maramom ili kaišem na prepad vezuju svoje očeve za noge na isti način kao što su njih vezivali na Detinjce ili majke na Materice.

Deca onda čestitaju praznik, a očevi im dele slaktiše i druge poklone i na taj način se "dreše".

"Za Oce se misli da su krsno ime sviju ljudi koji su se oci nazivali", naveo je Vuk Karadžić.

Običaj je da se na Oce vezuju svi muškarci, kako ukućani, tako i oni koji su vam došli u kuću, a koji imaju decu.

Noge im se vezuju za neki predmet kao što su krevet, stolica, sto, kako ne bi mogli da ustanu.

Deci pri vezivanju uglavnom pomažu majke ili bake.

Nekada davno otkup za odvezivanje sastojao se u voću ili pripremljenom odevnom predmetu, ali sada se deca uglavnom daruju igračkama, knjigama ili novcem.

Prema običajima, u Kragujevačkoj Jasenici na Oce su očevi pripremali ručak. U Levču i Temniću praznovani su po varošima i varošicama, dok se u selima nije znalo za ovaj običaj.

Oci, Materice i Detinjci su porodični praznici i za taj dan domaćice pripremaju svečani ručak na kome se okupi cela porodica.

Ovi praznici i običaji koji su u vezi s njima doprinose jačanju porodice, slozi u njoj, razumevanju, poštovanju između dece i roditelja, starijih i mlađih, što sve zajedno čini porodicu jakom i zdravom.

Ali, iako su Oci prošli, iskoristite (i) ovaj dan da zagrlite svog oca i kažete mu koliko ga volite.

Za ljubav - uvek je "pravi" dan.

Evo zašto se kaže "tatina ćerka"Ne propustite pismo ove ćerke tati

-----------------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.