Zara povukla šerif majice

Izvor: Mondo, 27.Avg.2014, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zara" povukla "šerif" majice

Prugaste majice sa žutom šestokrakom zvezdom na grudima, izazvale su nezadovoljstvo javnosti zbog sličnosti sa Davidovom zvezdom i prugastim uniformama iz nacističkih koncentracionih logora za Jevreje tokom Drugog svetskog rata.

Foto: ScreenShot

"Zara" je zato povukla iz prodaje sporne dečije mornarske majice, nakon samo nekoliko sati od pojavljivanja u onlajn prodavnicama ove španske modne kuće.

"Originalni dizajn je inspirisan zvezdama koje su nosili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << šerifi u američkih vestern filmova, a koje su često bile šestokrakog oblika", izjavio je za AFP potparol "Zare", odbacujući sve konotacije sa kojima je ta kreacija dovedena u vezu.

Inače, ovo nije prvi put da se neki "Zarin" model našao na udaru javnosti. Oštre kritike usledile su 2007. godine, kada se u prodaji pojavila torba sa izvezenim kukastim krstom. Zara se tada branila izgovorom da nije primetila "svastiku" na tom modelu.

Ukoliko na sajtu "Zare" sada potražite sporne dečije majice, čeka vas izvinjenje da traženi model ne možete više da vidite, ali vam se nude drugi, slični.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Žuta zvezda na majicama im "bola oči"

Izvor: Mondo, 27.Avg.2014

Prugaste majice "Zare" sa žutom šestokrakom zvezdom na grudima, izazvale su nezadovoljstvo javnosti zbog sličnosti sa Davidovom zvezdom i prugastim uniformama iz nacističkih koncentracionih logora za Jevreje tokom Drugog svetskog rata...Foto: ScreenShot..Samo nekoliko sati od pojavljivanja u onlajn...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.