Za ovo jelo vam trebaju 24 minuta i Kesić!

Izvor: Mondo, 25.Maj.2015, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za ovo jelo vam trebaju 24 minuta i Kesić!

Kad Zoran Kesić i ekipa TV emisije "24 minuta" uđu u kuhinju, onda je to spektakl! Probali smo njihov specijalitet i maznuli recept, samo za vas! Ali, to nije sve - malo smo i popričali o hrani, ljubavi...

Foto: MONDO

"Večeras smo vam spremili čuvene meksičke fahite koje su još u 16. i 17. veku jeli gladni Meksikanci, a sada su i Srbi stali u red da ih probaju", pompezno je Zoran Kesić u ponedeljak uveče u KC Grad, najavio šta su on i ekipa njegove TV emisije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pripremili posetiocima povodom Dana mladosti.

Međutim, kada smo ga pitali kako se to jelo sprema... nije bio tako glasan i jasan.

"Paaa... sprema se tako što se isecka neka salata, pa neke paprike, ima tu i neko meso, mislim da je reč o čuvenom meksičkom piletu koje smo uhvatili ovde u Beogradu na vodi, a onda se sve to uvije u tortilju."

Nije nas začudilo to što Kesić, zapravo, nema pojma kako se to jelo sprema, već - zašto baš meksičko jelo 25. maja u srcu Beograda?!

Recept:

Potrebno: Ulje, zelena i crvena paprika, glavica crnog luka, čen belog luka, 500 grama pilećeg mesa, začini po želji (origano, so, biber...).

Priprema: Na ulju dinstajte luk, povrće na rezance, zatim kockice piletine, na kraju dodajte začine. Tortilju premažite pavlakom, sipajte kašiku dinstane smese, malo barenog pasulja, svežu zelenu salatu, čili i salsa sos.

"Zato što Sale, Aleksandar Saničanin, voli tu meksičku hranu, a on je večeras glavni kuvar. Ja sam, što se te veštine tiče, totalni analfabeta. U procesu spremanja hrane ja sam najbolji u poslednjoj fazi - kada se jede."

Iskreno, nema šta. Da li, makar, pereš sudove ili ideš u nabavku namirnica?

"Odlično perem sudove, ali kada me žena natera. Što se nabavke tiče, idem u samoposlugu. Žena mi diktira šta nam sve treba, ja pišem spisak i odem. Nema improvizacije."

Šta najviše voliš da jedeš?

"Supu sa knedlama, pileći batak i krompir, a od slatkiša čokoladni mus."

Da li nešto od toga znaš da skuvaš?

"Nemam pojma! Znam samo tople sendviče da napravim."

Da li je moguće da nisi kuvao čak ni kada si se udvarao devojkama? Da li si nekada nešto napravio za tvoju suprugu?

"Pravio sam neka sr... ali to nije vezano za hranu."

Dakle, ne veruješ u to da ljubav na usta ulazi?

"Ne, na usta ulazi piće. Ako se malo napiješ lakše ćeš srušiti neke barijere stići do srca tvoje simpatije."



Izvor: MONDO

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.