Za bebu nikad nije kasno

Izvor: Mondo, 06.Avg.2017, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za bebu nikad nije "kasno"

Iako se generalno smatra da su tridesete "poslednji voz" za trudnoću i rađanje, nova istraživanja bacaju novo svetlo na to pitanje.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Nova istraživanja pokazuju da žene koje rode posle 30. godine duže žive. Lekari kažu da geni odgovorni za mogućnost trudnoće u godinama koje se u tom kontekstu smatraju "poznijim" povoljno utiču na životni vek mame.

Uz to, ako je žena svoje poslednje dete rodila u tim godinama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << živeće ne samo duže već i kvalitetnije, u poređenju sa vršnjakinjama koje su decu dobile u dvadesetim godinama.

Istraživanje je sprovedeno u Portugalu, a obuhvatilo je podatke iz svih zemalja Evropske unije.

"Moguće je da se radi o tome da žene koje rađaju kasnije uglavnom imaju i viši stepen obrazovanja, bolje poslove i samim tim više prihode", navodi se u studiji.

Ipak, lekari upozoravaju da iako su se granice pomerile, rađanje ne bi trebalo odlagati za četrdesete godine, piše magazin Glamour.

Želite bebu?Vreme je za bebu?Kolike su šanse da zatrudnite u toku mesecaOd seksa do začeća

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.