ZAŠTITITE SE OD ŠTETNOG ZRAČENJA MOBILNOG TELEFONA

Izvor: Kurir, 11.Jun.2011, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAŠTITITE SE OD ŠTETNOG ZRAČENJA MOBILNOG TELEFONA

Ipak je loše! Nakon što je Svetska zdravstvena organizacija upozorila na to da postoji realna mogućnost da je nastanak karcinoma povezan sa korišćenjem mobilnog telefona, javnost se digla na noge. Konkretnih dokaza da su mobilni telefoni kancerogeni još

Ipak je loše!

Nakon što je Svetska zdravstvena organizacija upozorila na to da postoji realna mogućnost da je nastanak karcinoma povezan sa korišćenjem mobilnog telefona, javnost se digla na noge. Konkretnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dokaza da su mobilni telefoni kancerogeni još uvek nema, ali stručnjaci tvrde da SZO nikad ne bi upozoravao na nešto a da u tome ne vidi problem i da ne smatra da to može i dokazati. A evo na koje načine se možemo zaštititi od štetnih zračenja:

1. Koristite hendsfri slušalice!

2. Mozak ćete zaštiti od zračenja i tako što ćete umesto mobilnog koji vas ujutro budi pored uzglavlja držati budilnik.

3. Lekare ne zabrinjava samo karcinom mozga nego i pitanje plodnosti, pa tako ne preporučuju držanje mobilnih uređaja u džepovima pantalona i košulje (zbog raka dojke).

4. Bolje je poslati SMS poruku nego razgovarati preko telefona. Na taj način uređaj je udaljen od glave.

5. Mobilni telefon obavezno nosite u futroli jer one blokiraju dve trećine zračenja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.