Vrsta koja izumire: 6 moćnih atmosferaca koji odolevaju turbu VIDEO

Izvor: B92, 23.Apr.2019, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrsta koja izumire: 6 moćnih "atmosferaca" koji odolevaju turbu VIDEO

Doba vladavine visokoperformansnih atmosferskih motora bliži se kraju, ali istinski zaljubljenici u ove moćne mašine i dalje mogu da se dive pojedinim sportskim automobilima koji još nisu prešli na turbo tehnologiju.

Turbo motori sve su zastupljeniji, kako u "običnim" modelima automobila, tako i u onim koji bude posebnu strast za vožnjom.

Ipak, nisu svi proizvođači sportskih i supersportskih automobila ukinuli "atmosferce". Na tržištu i dalje postoje neke moćne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mašine koje svoju punu snagu oslobađaju tek kada se nateraju u visoke obrtaje.

DriveTribe je odabrao 6 takvih automobila koji svojim performansama, ali i specifičnim zvukom motora i dalje oduzimaju dah.

Od "mišićavog" Ford Mustanga GT V8, do hipersportskog Aston Martina Valkyrie, koji tek treba da se pojavi na tržištu – ovo je njihov izbor, a u komentarima možete navesti sportske modele sa moćnim atmosfercima o kojima vi sanjate:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.