Izvor: Luftika.rs, 24.Mar.2024, 21:05

Vremenska prognoza za mart, april i maj 2024. razlikuje se od svih prethodnih

Zima koju smo ispratili bila je jedna od najtoplijih u poslednjih 70 godina, a Svetska meteorološka organizacija predvidela je da će i mart biti takav.
Pomoćnik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda Goran Mihajlović kaže da će proleće u koje smo ušli biti znatno toplije od proseka.
– Srednja temperatura bi bila i do dva stepena iznad višegodišnjeg proseka, s tim da treba računati i na promenljivo vreme, u smislu da bi negde mart, april, maj, kao tri prolećna meseca, ukupno imali u nižim predelima između 5 i 15 mraznih dana – rekao je meteorolog.
– Za dane vikenda porast temperature, tako da bismo u petak i subotu imali maksimalnu temperaturu, u pojedinim mestima i oko 20 stepeni – kaže meteorolog...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.