Vreme pretežno sunčano, temperatura do devet stepeni

Izvor: B92, 02.Jan.2020, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme pretežno sunčano, temperatura do devet stepeni

Sutra će u većem delu zemlje biti pretežno sunčano, osim na severu i severoistoku, gde će se niska oblačnost zadržati tokom većeg dela dana.

Jutro će biti hladno, sa slabim i umerenim mrazem u nižim predelima, po kotlinama i rečnim dolinama, ponegde sa maglom ili niskom oblačnošću. Vetar će biti slab, promenljiv, na istoku umeren zapadni i severozapadni.

Jutarnja temperatura od -9 do -2, najviša dnevna u većini krajeva od 2 do 9 stepeni, u mestima sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niskom oblačnošću hladnije.

U Beogradu će jutro biti hladno sa slabim, na periferiji i umerenim mrazem, gde se očekuje i lokalna pojava magle koja se može zadržati i pre podne. Tokom dana pretežno sunčano, uz slab vetar promenljivog pravca.

Jutarnja temperatura od -7 do -2, najviša dnevna od 3 do 5 stepeni.

Narednih sedam dana jutra će biti hladna sa slabim, a u subotu i umerenim mrazem.

U subotu naoblačenje, koje će ujutro i pre podne zahvatiti severne i zapadne, a do kraja dana i ostale krajeve, uslovljavajući ponegde slabu kišu, a uveče i tokom noći u brdsko-planinskim predelima i sneg.

U nedelju u većem delu Vojvodine suvo uz delimično razvedravanje, u ostalim krajevima oblačno sa snegom, a više padavina se očekuje na jugozapadu zemlje. Duvaće umeren i jak severni i severozapadni vetar.

Krajem dana i tokom noći slabljenje vetra i prestanak padavina. U prvoj polovini sledeće sedmice malo i umereno oblačno i suvo, samo je u ponedeljak u planinskim predelima moguće provejavanje slabog snega.

Od četvrtka prolazna naoblačenja, u nižim predelima povremeno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa susnežicom i snegom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.