Vozio bez ruku - ostao bez dozvole

Izvor: B92, 09.Jan.2014, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozio "bez ruku" - ostao bez dozvole

Jednom Britancu vlasti te države oduzele su vozačku dozvolu na godinu dana nakon što ga je mobilna kamera saobraćajne policije snimila kako vozi automobil bez korišćenja ruku.

Vozač Golfa 2 koji je poželeo da se tokom vožnje na jednom pravcu puta relaksira tako što će skloniti šake sa volana i prekrstiti ih na potiljku, nije ni slutio da će ga takvo opuštanje koštati vozačke dozvole.

Pogledajte kako je izgledala njegova vožnja "bez ruku" na video snimku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je zabeležila saobraćajna policija Severnog Jorkšira:

Nakon što je odgledao dokazni materijal, sudija je 36-godišnjem Ričardu Njutnu izrekao kaznu zabrane upravljanja automobilom u trajanju od 12 meseci zbog opasne vožnje. Pored toga, Njutn je kažnjen sa 685 funti, kao i sa 100 sati društveno korisnog rada.

"Ovaj slučaj pokazao je dve stvari: prvo, glupost pojedinih vozača koji bez potrebe dovode sebe i druge učesnike u saobraćaju u opasnost i, kao drugo, sposobnost naših bezbednosnih kamera da snime takve prekršitelje kako bi bili sankcionisani", kaže Dejv Braun iz policije Severnog Jorkšira.

Njutn je prekršaj načinio u avgusti 2013, a kazna mu je izrečena 6. januara 2014.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vozio "bez ruku" - ostao bez dozvole

Izvor: B92, 09.Jan.2014

Jednom Britancu vlasti te države oduzele su vozačku dozvolu na godinu dana nakon što ga je mobilna kamera saobraćajne policije snimila kako vozi automobil bez korišćenja ruku...Vozač Golfa 2 koji je poželeo da se tokom vožnje na jednom pravcu puta relaksira tako što će skloniti šake sa volana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.