Voz želja ponovo jezdi Srbijom

Izvor: Mondo, 09.Okt.2018, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Voz želja" ponovo jezdi Srbijom

Učestvujte na konkursu i osvojite vredne nagrade!

Mladi kreativci koji se priključe "Vozu želja" - konkursu čiji je cilj jačanje dobrih odnosa Rusije i Srbije, mogu da osvoje vredne nagrade. Petu godinu zaredom kreativno nadmetanje organizuju "RŽD Internešnel", časopis "Svetosavsko zvonce" i Srpsko odeljenje Međunarodnog fonda Jedinstvo pravoslavnih naroda.

Ove godine konkurs nosi naziv "Putem mašte", a učesnici su pozvani da u obliku amblema i slogana >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izraze svoje viđenje prijateljskih odnosa dveju zemalja. Konkurs ima dve nominacije i podeljen je po uzrastima, tako da mogu da učestvuju starosne grupe od 8 do 12 godina, od 13 do 15, kao i od 16 do 19 godina.

"U svakoj grupi će biti nagrađena po tri rada koja će ocenjivati žiri sastavljen od predstavnuka organizatora konkursa, Ambasade Rusije u Beogradu, Srpskih železnica i odabranih profesora Fakulteta likovnih umetnosti. Dozvoljena je slobodna forma izražavanja i korišćenje svih materijala i tehnologija. Nagrađeni radovi biće objavljeni u katalogu, praktična primena za sada nije planirana, ali uvek postoji mogućnost. Autore očekuju vredni pokloni: tableti, laptopovi, fotoaparati, mobilni telefoni, knjige", izjavila je Natalija Kocev, direktorka Srpskog odeljenja Međunarodnog fonda jedinstva prvoslavnih naroda.

Učesnici radove treba da pošalju do 30. novembra na sajt časopisa "Svetosavsko zvonce" www.zvonce.spc.rs ili na adresu Srpskog odeljenja Fonda pravoslavnih naroda: 27. marta 50, Beograd.

Ovaj kreativni zadatak aktivira maštu i podstiče mlade da istraže i nauče što više o Rusiji i Srbiji. Svake godine stiže sve više radova, 2017. bilo ih je više od 1.000, iako je zadatak bio i možda najzahtevniji do tada - izrada ukrštenice. Zadaci su svake godine drugačiji, tako da su od 2014. do sada učesnici konkursa pisali literarne radove, pravili fotografije, crteže…

Ove godine "Voz želja" koji ide "Putem mašte", jedva čeka da ugosti svoje nove "putnike" - mlade kreativce i njihove ambleme i slogane!

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"Voz želja" ponovo jezdi Srbijom: Svi kreativci su dobrodošli

Izvor: B92, 09.Okt.2018

Mladi kreativci koji se priključe „Vozu želja“ - konkursu čiji je cilj jačanje dobrih odnosa Rusije i Srbije, mogu da osvoje vredne nagrade. Petu godinu zaredom kreativno nadmetanje organizuju „RŽD Internešenel“, časopis „Svetosavsko zvonce“ i Srpsko odeljenje Međunarodnog fonda Jedinstvo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.