Izvor: Luftika.rs, 28.Jun.2023, 14:11

Vojnički pozdrav, suze i zagrljaj: Nije video drugove iz JNA 33 godine, a sad su mu došli na svadbu

Slovenac Joško nije krio svoju sreću, ushićenje a ni suze kad su s voza sišli njegovi drugovi iz JNA, Salih i Aco, s kojima se nije video pune 33 godine, još od vojske. Ali, ovog juna dočekao je da mu dođu na svadbu!
„Danas je moja svadba, s leva na desno JA des. Joško Ben, sredina poručnik Salih Avdić i razvodnik Aco Krstevski, nismo se videli 33 godine a danas mi došli drugovi na svadbu“, napisao je na srpskom s malo slovenačkog, sve od uzbuđenja, Slovenac Joško ne skrivajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << svoje iskreno oduševljenje što se posle tolikih decenija konačno sreo s ljudima za koje ga je vezivalo iskreno prijateljstvo, prenosi Kurir.
– Hoćeš kafu, hoćeš rakiju, hoćeš pivo – upitao je domaćin i mladoženja Joško svog nekadašnjeg nadređenog, poručnika i druga, iz JNA, koji je bio isto toliko uzbuđen ali je i pored toga na trenutak zastao za vojnički pozdrav u stavu mirno. Posle toga usledili su samo dugi zagrljaji bez reči i suze.

Dirljiv susret koji je video-snimkom načinila tada još buduća a sada već uveliko Joškova supruga, izmamio je i suze i setu i osmehe, a podeljen je na sada već širom regiona poznatoj Fejsbuk grupi Pronađi drugove iz bivše JNA, koja okuplja skoro 250.000 ljudi iz svih nekadašnjih SFRJ republika.
Tu se „kače“ fotografije iz nekadašnje JNA i pronalaze drugovi iz vojske čija su prijateljstva, iz vremena kad se nije gledalo ni ko je ko, ni ko je šta, preživela svaki test vremena!
Tajna čuvene pesme“A sad adio“: Napisana u taksiju, Oliver je otpevao samo jednom, veliki hit postala u Mađarskoj

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAKON 33 GODINE Slovenac na svadbu pozvao drugove iz JNA, trenutak susreta zabeležen kamerom: "DOŠLI MI DRUGOVI NA SVADBU" (VIDEO)

Izvor: Blic, 28.Jun.2023

Prijateljstva koja su se nekada sklapala tokom služenja vojnog roka obično su prerastala u decenijska druženja, pa i kumovske veze. Upravo zato, susret bivših prijatelja iz šinjela i vojničkih spavaonica nekadašnje JNA, postao je pravi viralni hit na društvenim mrežama.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.