Vođeni muzikom: Kamerni ciklus Beogradske filharmonije

Izvor: Story, 02.Nov.2015, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vođeni muzikom: Kamerni ciklus Beogradske filharmonije

Kroz ciklus od pet koncerata pod nazivom Vođeni muzikom, paralelno sa redovnom sezonom već četvrtu godinu za redom, razvija se i kamerna scena Beogradske filharmonije..

Ove godine, u fokusu su veći kamerni ansambli, uz koncept umetničkog vođstva.

Na pet koncerata u toku kamerne sezone, filharmoničare će predvoditi umetnici kojima je ova muzička “disciplina” uža specijalnost. Pod umetničkim vođstvom violinista Ester Hafner, Hagaja Šahama i Gregorija Asa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << trubača Jana Fredrika Kristijansena i fagotistkinje Ketrin Larsen-Megvajer, gudački, duvački i mešoviti kamerni ansambli izvodiće dela standarnog, klasičnog repertoara.

Osim što svojom atraktivnošću ovakvi programi privlače publiku, veoma su značajni i za muzičare, koji kroz kamerno muziciranje usavršavaju kvalitet interpretacije, a kroz rad u manjim ansamblima unapređuju međusobnu komunikaciju.

Kamerni koncerti se, kao i do sada, održavaju četvrtkom u Sali Beogradske filharmonije od 19 časova, a prvi je zakazan za 17.decembar. Kompleti ulaznica za ciklus kamerne muzike su u prodaji od 2. novembra, na biletarnici Filharmonije i onlajn.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.