Izvor: B92, 23.Dec.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodič za pljačkaše početnike

Njujork -- U američkoj saveznoj državi Ohajo nakon jedne provale uhapšene su tri devojke koje su sledile instrukcije vodiča za oružanu pljačku u šest lekcija.

Devojke uzrasta od 18 do 21 godinu, pokušale su da obiju sef u jednoj prodavnici. Maskirane i naoružane, odustale su od namere kad im je šef prodavnice rekao da ne može da im otvori sef jer se ključ ne nalazi kod njega.

Čim su to čule devojke su uletele u svoj automobil i dale se u beg, ali policija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ih je zaustavila samo nakon nekoliko pređenih kilometara.

Pretražujući vozilo policajci su pronašli vodič naslovljen "Oružana pljačka u šest lakih lekcija" koji su devojke kopirala u jednoj fotokopirnici samo nekoliko sati ranije.

Vodič u šaljivom tonu opisuje šest faza uspešne oružane pljačke: nabavka prikladnog materijala, izrada plana, biranje partnera, izvođenje oružane pljačke i zakon.

U poslednjem odeljku objašnjava se kako potrošiti opljačkani novac uz podsećanje da ne treba zaboraviti "honorar" od četiri dolara za pisca vodiča.

Kako prenose agencije, on čak navodi da prima "i ukradeni i falsifikovani novac".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.