Izvor: Luftika.rs, 01.Sep.2023, 08:45

Vlasnik stana poginuo u eksploziji bombe, posvađao se sa podstanarima oko kirije

Do eksplozije koja se sinoć dogodila u centru Smedereva došlo je nakon što je aktivirana bomba na trećem spratu zgrade u Ulici slobode.
Kako se nezvanično saznaje, eksploziv je aktivirao vlasnik stana na trećem spratu nakon kraće rasprave sa stanarima koji su taj stan iznajmljivali.
Navodno, razlog za svađu je bila neplaćena kirija.
Vlasnik stana je pokušao da uđe stan, ali mu stanari nisu dozvolili. Nakon toga je pokušao da ubaci bombu u stan. On se razneo, dok su dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << osobe povređene.
Podsećamo, u eksploziji koja se sinoć oko 20.30 dogodila u zgradi u Ulici slobode u centru Smedereva, jedna osoba je stradala, a dve su povređene.
Prema rečima stanara, svih 25 stanova u zgradi pretrpelo je veliku materijalnu štetu. Oko zgrade i u okolnim ulicama su delovi nameštaja, stolarije, stakla.
Inače, doktor Željko Smiljanić, pomoćnik direktora Opšte bolnice Smederevo, kaže za Kurir da su povređeni brat i sestra van životne opasnosti, a da je mladić teže povređen i prebačen za Beograd.
– Muškarac od 25 godina ima višestruke povrede po telu od šrapnela, svuda po telu su mu geleri, od glave, grudnog koša, trbuha i ekstremiteta. Nakon inicijalne dijagnostike uradili smo operaciju i izvadili mu nekoliko šrapnela iz prednjeg trbušnog zida. Srećom, nema povrede unutrašnjih organa, nije imao unutrašnje krvarenje i nije životno ugrožen. Ali, ima povredu oba oka, a na jednom će najverovatnije trajno izgubiti vid, za drugo je dijagnostika u toku i videćemo šta će kolege u Beogradu uraditi, da li će uspeti da mu sačuvaju vid – navodi dr Smiljanić.
Snažna eksplozija u stambenoj zgradi u Zemunu, 5 osoba prevezeno u bolnicu
Izvor: Kurir.rs/Nova, Blic

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SUMNJA SE DA JE EKSPLOZIJU IZAZVAO VLASNIK STANA: Posvađao se sa podstanarima zbog kirije pa aktivirao eksploziv

Izvor: Pančevac-online.com, 01.Sep.2023

Prema poslednjim, nezvaničnim informacijama, uzrok eksplozije je aktiviranje veće količine eksploziva u stambenoj zgradi u Smederevu. Kako se veruje, eksploziv je aktivirao Đ. A., vlasnik stana u kome su povređeni brat i sestra bili podstanari, a motiv je neplaćena kirija. Vlasnik stana na mansardi...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.