Izvor: Luftika.rs, 21.Apr.2023, 09:52

Veštačka inteligencija napravila „novi album“ grupe Oasis, fanovi oduševljeni i šokirani (AUDIO)

Kako bi zvučalo kada bi se članovi čuvenog brit-pop benda Oasis ponovo okupili i snimili novi album 2023. godine? Odgovor na ovo pitanje dali su nam indi bend Breezer i veštačka inteligencija, koji su pokušali da izimitiraju stil Oasisa, u nešto moderniijem ruhu.
Prema reakcijama publike, čini se da su dosta dobro pogodili…
Bend Breezer je album sa 8 pesama pametno nazvan „AISIS“ snimio tako što je na sopstvenu muziku dodao AI verziju glasa Lijama Galagera i tako mnogobrojne >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << naveo da pomisle kako su se braća Galager pomirila i snimila novu muziku.
Opisujući projekat kao „konceptualni album alternativne stvarnosti“, članovi Breezera su objasnili da su na ideju došli nakon što im je dozlogrdilo da čekaju da se brit-pop ikone ponovo okupe.
„Dosadilo nam je da čekamo da se Oasis reformiše, tako da imamo AI modeliranog Liama Gallaghera (inspirisanog @JekSpekom) da dođe i pomogne“, napisali su članovi benda na Jutjubu.
Naveli su i kao su uživali u ubeđivanju svojih prijatelja da su to zapravo izgubljene pesme Oasisa. „Preporučujemo da i vi pokušate isto“, savetuje Breezer.

Na imaginarni album Oasisa je na Tviteru reagovao i sam Lijam Galager, navodeći da taj materijal „zvuči bolje od ostalih gluposti koje se objavljuju ovih dana“.
U odgovoru jednom obožavaocu naveo je i da je projekat „AISIS“ „j*beno lud“ i da misli da „zvuči mega“.
„Veštačka inteligencija menja civilizaciju više od vatre i struje, ne spavam zbog straha od zloupotreba“

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.