Izvor: Mondo, 13.Jun.2019, 02:02

Veknica sa tikvicama i limunom

Veknica sa tikvicama i limunom

Neobična kombinacija ukusa koja će vam pružiti dovoljno energije za dobar početak dana!

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu veknu sa tikvicama i limunom. Najbolje je da je napravite uveče, tako da vas dočeka super doručak sledećeg dana, pošto je ukus najlepši kad se savim ohlade.

Sastojci:

150 mililtara maslinovog ulja

130 grama brašna

Dve i po kašičice praška za pecivo

Kašičica soli
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
100 grama šećera

100 grama smeđeg šećera

Jedan veći limun

Dva krupnija jaja, na sobnoj temperaturi

350 grama tikvica, krupno izrendanih

125 grama pečenih lešnika, iseckanih

Dve kapšičice susama

Puter, za služenje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni, podmažite kalup za hleb.

U većoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.

U drugoj činiji, pomešajte šećer, i narendajte koricu limuna. Dodajte jaja i maslinovo ulje i mikserom mutite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Umešajte rendane tikvice, zatim brašno, kad dobijete ujednačenu smesu, dodajte seckane lešnike.

Sipajte u pleh, pospite susamom i pecite 35 do 40 minuta, ili dok čačkalica kojom bocnete hleb ne izađe suva.

Ostavite da se sasvim ohladi, secite na kriške i služite sa puterom.

Imate li vi neki dobar recept za jela sa tikvicama? Pišite nam!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.