Večeras planirano pogubljenje muškarca koji na izvršenje presude čeka 39 godina

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 10:57

Večeras planirano pogubljenje muškarca koji na izvršenje presude čeka 39 godina

Jedan od američkih zatvorenika koji najduže čekaju na izvršenje smrtne kazne biće pogubljen večeras u 18 sati po lokalnom vremenu u američkoj državi Floridi.

On na izvršenje ove presude čeka još od 1984. godine.

Zatvorenik Duejn Oven će primiti smrtonosnu injekciju u zatvoru Stark, prenosi AP. Oven je 1984. godine osuđen za dvostruko ubistvo i silovanja.

Prvo je silovao i ubio bejbisiterku Karen Slateri (14), a potom i Džordžijanu Vorden (38), >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obe u okrugu Palm Bič. Osim toga, Oven je napao još dve žene, ali su one preživele.

Sva četiri napada dogodila su se pre Ovenovog 23. rođendana, a sada ima 62. On je jedan od 293 ljudi koji čekaju izvršenje smrtne kazne u Floridi.

Osim smrtne kazne, takođe, dobio je i šest doživotnih kazni.

Ukoliko se izvede pogubljene, ovo će biti četvrto u 2023. godini, koje je potpisao guverner Floride Ron Desantis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Zatvorenik koji čeka egzekuciju 39 godina, biće pogubljen večeras

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2023

Jedan od američkih zatvorenika koji najduže čekaju na izvršenje smrtne kazne, još od 1984. godine, planirano je da bude pogubljen večeras u 18 sati po lokalnom vremenu (0.00 po srednjeevropskom) u američkoj državi Floridi. Zatvorenik Duejn Oven će primiti smrtonosnu injekciju u zatvoru Stark

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.