Valentino, Armani, Versaće... u Beogradu!

Izvor: Mondo, 07.Okt.2016, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valentino, Armani, Versaće... u Beogradu!

Ljubitelji mode, imamo divne vesti za vas.

Foto: AP Photo/Luca Bruno 11. 7. 1934. Đorđo Armani

U Beogradu će od 18. oktobra do 6. novembra u Konaku Kneginje Ljubice, biti postavljena izložba "Strasti i snovi italijanske mode: reativnost, stil i istraživanje".

Ulaz je slobodan, a posetioci će imati priliku da vide neponovljive kreacije slavnih modnih brendova i dizajnera, među kojima su Đanfranko Fere, Marela Ferera, Gaj Matiolo, Gatinoni, Sestre Fontana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Đorđo Armani, Enriko Koveri, Laura Bjađoti, Versaće, Valentino, Fendi, Renato Balestra.

Među eksponatima naći će se i Armanijeva haljina koju je nosila Sofija Loren na crvenom tepihu povodom proslave 70. godišnjice filmskog studija Činečita, haljina sestara Fontana koju je nosila Ava Gardner u filmu "Bosonoga kontesa", a zatim je moderniju verziju imala Anita Ekberg u Felinijevom filmu "Dolče vita"...

Izložba se održavao kao deo Nedelje italijanskog jezika u svetu, što je događaj koji se organizuje svake godine u oktobru mesecu, čiji je cilj promocija italijanskog jezika kao velikog jezika klasične i savremene kulture i njegovih veza sa umetnošću, naukom, kulturom.

Ovogodišnje izdanje je posvećeno italijanskoj kreativnosti i njenim brendovima, a posebno sektoru mode, odeće i dizajna.

Italijanski institut za kulturu u Beogradu će tim  povodom organizovati dva događaja: okrugli sto na kojem će učestvovati pisac Davide Morozinoto, kao i prezentaciju nove digitalne biblioteke Instituta.

Pored toga, profesor Gracijano Serađoto sa Univerziteta Ka Foskari iz Venecije, će održati predavanje o nastavi italijanskog jezika i kreativnosti, u saradnji sa Katedrom za Italijanistiku Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Tokom Nedelje italijanskog jezika u svetu u Italijanskom institutu za kulturu će biti moguće posetiti izložbu fotografija Franka Fontane koju je priredio sam fotograf i koja se organizuje u saradnji sa Centrom za istraživanje i arhiviranje fotografije pokrajine Friuli Venecija Đulija.

Biće organizovani i mnogi drugi zanimljivi sadržaji, a detaljan program pogledajte na sajtu: www.iicbelgrado.esteri.it/

Ulaz na sve izložbe i ostale programe je slobodan.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.