Izvor: Kurir, 03.Sep.2011, 08:14 (ažurirano 02.Apr.2020.)
VREME JE ZA ROŠTILJANJE!
Lepo vreme je idealno za druženje u dvorištu ili u prirodi, a kakav bi to provod bio bez roštilja?
Da bi meso bilo ukusno, roštilj treba redovno i pravilno održavati. Veoma je važno da rešetka za roštilj bude ista, jer se tako hrana neće lepiti za njega, a najlakše se čisti dok je topao. Ukoliko nemate žičanu četku, rešetke možete istrljati komadom zgužvane aluminijumske folije.
Veoma je važno znati da roštilj obavezno treba podmazati i pre i posle pečenja, a to možete da uradite presavijenom papirnom maramicom umočenom u ulje ili kriškom masne slanine.
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.