VAŽNI PRVI KORACI

Izvor: Kurir, 29.Sep.2011, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAŽNI PRVI KORACI

Poznato je da roditelji za svoje dete žele samo najbolje, a to se svakako odnosi i na kupovinu obuće, posebno prvih cipelica.

Ipak, kao nepisano pravilo, tu nastaje problem. Kako znati da ste odabrali one prave? Nažalost, najbolje cipelice ne postoje, ali dobre cipelice možete naći ukoliko sledite sledeće uputstvo.

Pete treba da su ojačane, s fleksibilnim đonom, dobrim ulošcima i čvrstim ojačanjem i u predelu članka. Obratite pažnju da cipelica uvek bude malo veća >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << (za širinu palca između vrha prstiju i kraja cipela). Pustite dete da malo hoda u njima, pitajte ga da li ga negde žulja, a pošto ih skine, proverite da mu se negde nije pojavilo crvenilo.

Nikad ne treba kupovati cipelice u kojima stopalo ispada u predelu pete, i nikako ne kupujte patike.

Dečja obuća trebalo bi da je od prirodnog materijala kako im se stopala, koja još nemaju uspostavljenu termoregulaciju, ne bi znojila.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.