Uživanje u seksu zavisi od povoda za seksualni odnos

Izvor: S media, 11.Nov.2010, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživanje u seksu zavisi od povoda za seksualni odnos

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Teksas u Ostinu, pokazalo je da uživanje u seksu zavisi od toga koji je povod za seks, prenosi portal Msnbc. Naime, i muškarci i žene, pokazalo se, najviše uživaju u seksu i najčešće dožive orgazam kad su povod za seks ljubav i predanost, dok najmanje uživaju, očekivano, oni koji se u seksualni odnos upuštaju zbog neke materijalne koristi.

Uglavnom su nezadovoljni seksom muškarci i žene koji se u seksualni odnos upuštaju kako >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bi povećali samopouzdanje. Isto je i sa seksom za koji bi trebali da dobiju nekakvu informaciju, uslugu ili slično. Zanimljivo je da žene poprilično uživaju u seksu kad se u seksualni odnos upuštaju kako bi nešto pokazale partnerima, kao što su zahvalnost, izvinjenje ili slično.

Na zadovoljstvo seksom kod žena utiče više činilaca nego kod muškaraca, a stručnjaci priznaju da nisu sigurni zašto je tako. Pretpostavljaju da bi razlog mogao biti taj što su upravo žene te koje u većini veza upravljaju time kad će se seksualni odnos dogoditi, a veća je verovatnoća da će njihova motivacija za seks rezultirati i seksualnim činom.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.