Uz ova dva sjajna trika bićete srećnije i zadovoljnije

Izvor: 24sata, 17.Okt.2014, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz ova dva sjajna trika bićete srećnije i zadovoljnije

Verujte nam, tako je lako…

Uživajte posmatrajući svet oko vas

Nedavna studija pokazala je da postoji pozitivna povezanost između poseta muzejima i galerijama i povećanja životnog zadovoljstva. Uživajući u njima nastavljate da tražite lepotu i u drugim predivnim stvarima, kaže Aleks Mihalos, autor studije i knjige „Esej o kvalitetnom životu“.

Sladite se svojim očima, preporuka je stručnjaka. Napravite izložbu sa prijateljima, okačite >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << zanimljiv poster na zid ili kupite lep buket cveća, posmatrajte lepe muškarce...

Potpuno se isključite

Prisetite se kad ste poslednji put uživale u potpunoj tišini - ne računajući spavanje. Nešto vam i ne uspeva? Kada vas sa svih strana opsedaju i napadaju vam čula, vaš mozak je neprestano uključen ne bi li sve to registrovao, kaže Dejvid Posen, autor „Male knjige stresa“.

Da biste se opustile, isključite sve što ima monitor (komp, tv, mobilni – da čak i to..) i opustite se 15 minuta slušajući kako dišete, osećajući kako vam se podiže i spušta stomak i posmatrajte svetlost koja se javlja pred zatvorenim kapcima.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.