Izvor: B92, 03.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro presuda Majklu Džeksonu

Kalifornija -- Advokati odbrane Majkla Džeksona danas treba da okončaju završnu reč.

U slučaju koji su u Kaliforniji vodi protiv pevača Majkl Džeksona, nakon završne reči bi porota trebalo da se povuče i odluči da li je pop zvezda kriva za zlostavljanje dečaka ili nevina. Prethodno je obraćajući se poroti, tužilac ponovio da postoji dovoljno dokaza koji Džeksona mogu da pošalju na dugogodišnju robiju.

Pristalice Majkl Džeksona euforično su i ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puta pozdravili svog idola tokom njegovog puta od automobila do zgrade suda, gde je trebalo da sasluša niz optužbi koje je na njegov račun izneo tužilac Ron Zonen. Dopisnik B92 iz Vašingtona Helena Đorđević javlja da je Džekson u završnoj reči opisan kao predator, alkoholičar, koji je tražio svaku priliku da iskoristi ranjive dečake bez očeva i uvede u svet zabranjenog, samo zbog njegovog seksualnog zadovoljavanja.

Sa druge strane, Džeksonov branilac Tomas Mezero kaže da, iako naivan i neobičan, Majkl Džekson nije silovatelj dece. Branilac navodi i da su tužitelj i njegova porodica prevaranti čije svedočenje nema dovoljan kredibilitet da pošalje pop zvezdu u zatvor

Advokati Majkl Džeksona danas bi trebalo da završe svoju odbranu. Što se dan presude bliži kraju, čini se da pevač suđenje sve teže podnosi. Američki mediji koji prate suđenje prenose da je Džekson na jučerašnje ročište došao veoma bled, a da je posle izlaska iz sudnice primljen u obližnu bolnicu zbog dehidracije.

Pevačev portparol Rejmon Bejn međutim kaže da Džekson dobro podnosi suđenje i da je izuzetno zadovoljan završnom rečju advokata: "Njegovo raspoloženje je mnogo vedrije. Srećan je što je porodica uz njega i veoma je zadovoljan onim što je advokat Mezaro uradio".

46-godišnji Majkl Džekson optužen je za zlostavljanje dečaka 2003. godine, da ga je opijao vinom i pokazivao mu pornografske slike. U dokumentarcu "Život sa Majklom Džeksonom", koji je za BBC uradio novinar Martin Bašir, može se videti da Džekson za ruku drži tada trinaestogodišnjeg dečaka, koji ga sada tuži.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.