Izvor: Luftika.rs, 24.Maj.2023, 23:06

Umro najveći neradnik na svetu, 50 godina odbijao posao: „Svako ko radi je glup“

Umro je Arno Dübel, najpoznatiji nezaposleni Nemac, piše Bild.
Dübel je umro pre dve nedelje u 67. godini u Hamburgu. Detalji smrti nisu poznati, a mediji navode da je poslednje godine života proveo u domu za stare.
Dübel je bio najdugovečniji nezaposleni čovek u Nemačkoj koji je živeo o državnom trošku, a zbog jedne izjave mnogi su ga proglasili „najdrskijom nezaposlenom osobom“ u državi.
Dübela je nemačka javnost upoznala pre dvadesetak godina kada je izrekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << čuvenu rečenicu: „Svako ko radi je glup.“
Arno Dübel bio je najdugovečniji građanin Nemačke koji je živio na račun države, a socijalna pomoć plaćala mu je najam stana i ostale troškove, čime se hvalio u emisijama u Nemačkoj.
Godine 2010. snimio je svoju pesmu „Der Klugere kippt nach“.
Njegova estradna karijera nije uspela – poprskan je pivom i izviždan na svom prvom nastupu uživo. U međuvremenu je poželeo da postane i glumac, ali se i to izjalovilo.
Godine 1986. oboleo je od plućne bolesti, koja je vremenom postala hronična. Ne zna se da je li to i uzrok smrti.
Urnebesna ispovest dalmatinskog neradnika: Cili život ne radin ništa i rad mi se gadi

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.