Umerenije temperature u Srbiji

Izvor: B92, 29.Maj.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umerenije temperature u Srbiji

Beograd -- U Srbiji su temperature danas nešto umerenije, ali i dalje veoma visoke, pa se građanima savetuje oprez, unošenje tečnosti i izbegavanje sunca

Juče je u sedam gradova u Srbiji oboren temperaturni rekord za maj. Normalne temperature za ovo doba godine kreću se između 20 i 26 stepeni.

Najtoplije je bilo u Negotinu, Zaječaru i Smederevskoj Palanci, gde je izmereno 36 stepeni. Poslednji put ovako visoka temperatura u maju zabeležena je 1968. godine u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Loznici.

I ostali gradovi u Srbiji imali su veoma visoke dnevne temperature, tako da su se kretale oko 35 stepeni, čime su prevaziđeni dosadašnji maksimumi u Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici i Velikom Gradištu, gde je dostignut maksimum od 35,3 stepena.

Takođe, interesantno je da je na Zlatiboru i u Sjenici prevaziđen dosadašnji maksimum , sa 29,3,a do sada je bilo 28. Jučerašnji dan je bio jedan od najtoplijih majskih dana uopšte u istoriji merenja u Srbiji.

Jasminka Smailagić, klimatolog

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.