Ultra-prerađena hrana uvećava rizik od sarkopenije za 60 %: Aditivi loše utiču na zdravlje kostiju

Izvor: Kurir, 28.Feb.2024, 13:00

Ultra-prerađena hrana uvećava rizik od sarkopenije za 60 %: Aditivi loše utiču na zdravlje kostiju

Istraživači u Kini su otkrili da je unos ultra-obrađene hrane u direktnoj vezi sa rizikom od niske mišićne mase kod odraslih, ističući unos takve hrane kao potencijalni faktor rizika za sarkopeniju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.