Uhapšen čovek-pauk jer se popeo na oblakoder

Izvor: S media, 07.Sep.2010, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen "čovek-pauk" jer se popeo na oblakoder

Policija San Franciska uhapsila je 54-godišnjeg Dena Gudvina koji se popeo na vrh oblakodera sa 58 spratova, u centru grada, i tako izložio sebe opasnosti.

Gudvin, poznat i kao SpajderDen, popeo se uz fasadu stambene kule "milenijum", visoke 197 metara, koristeći najsavremeniju rudimentarnu opremu, prenela je agencija AP.

Alarmirani od stanara zgrade, policija i vatrogasci su stigli kada je čovek-pauk već bio odmakao do trećeg sprata, ta da je uspeo da se popne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na vrh.

Gudvin je na vrh kule stigao posle trosatnog uspinjanja. Nakon što je o jedan prozor zakačio američku zastavu koju je bio poneo sa sobom, predao se policiji.

U saopštenju upućenom medijima pre opasnog penjanja, on je objasnio da to čini povodom godišnjice napada na njujorške zgrade bliznakinje (11. septembra), kako bi upozorio javnost da još postoji velika opasnost od terorističkih napada na oblakodere širom Amerike.

Ceo dogadjaj snimilo je u direktnom prenosu nekoliko televizijskih kanala, koje su na lice mesta poslale svoje ekipe u helikopterima.

Izvor: Tanjug

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.