Ugasite žeđ uz pomoć hrane!

Izvor: 24sata, 06.Avg.2014, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugasite žeđ uz pomoć hrane!

U letnjim danima jako je bitno da se unosi puno tečnosti u organizam. Ipak, tečnost se ne unosi samo preko čaše već i preko ishrane.

LUBENICA

Kraljica letnjih voćki. Sadrži približno 92 odsto vode i jako puno antioksidansa. Lubenica neka vam bude uvek izbor broj jedan u vrelim letnjim danima, jer ne samo što će rehidrirati vaše telo već vas čuva i od opasnih bolesti.

KRASTAVAC

On sadrži blizu 97 odsto vode i odličan je >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << letnji rehidrator. Koristite ga hladnog i svežeg, ali kako biste izvukli maksimum od krastavca, stavite ga u blender, sok ohladite i konzumirajte ga tokom čitavog dana.

Sa kivijem nikada ne možete da pogrešite. To je voće koje je jednostavno zdravo i korisno za celo telo tokom svih godišnjih doba. Ne samo što je veliki rehidrator već je moćan čuvar vašeg zdravlja.

PARADAJZ

Paradajz sadrži približno 95 odsto vode, ali i ogromnu količinu antioksidansa i drugih materija koje su od velike koristi za vaše telo. Koristite paradajz uvek i svuda. On je nepogreših sastojak za sva jela i pravi letnji izbor.

U letnjim danima konzumirajte jako puno vode, sveže ceđene nezaslađene sokove, kao i retke čorbe i supe koju nisu puno začinjene. Uživajte u salatama i lakoj hrani i izbegavajte alkoholne napitke.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.