Izvor: B92, 22.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugašen požar na Ajfelovom tornju

Pariz -- Požar koji je u utorak uveče izbio na trećem, poslednjem spratu Ajfelovog tornja u Parizu, ugašen je nakon jednog sata, rekli su pariski vatrogasci. Požar je, između ostalog, ugašen zato što je prekinut dovod struje u tornju, rekao je komandant vatrogasaca Kristijan Dekolorado Agenciji frans pres. On je kazao da je požar izbio u jednom lokalu sa tehnikom, na trećem spratu tornja, gde se inače nalaze radio i televizijski prijemnici. Policija je iz predostrožnosti evakuisala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve spratove ovog najposećenijeg spomenika u Parizu.

Ajfelov toranj koji se smatra simbolom Francuske, predstavljen je na međunarodnoj izložbi 1889. godine, visok je 324 metra i svake godine primi šest miliona posetilaca, uglavnom stranih turista.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.