UŽAS U ČIKAGU: Monstrum ubio palestinskog dečaka zbog sukoba u Izraelu, 26 puta ga ubo nožem

Izvor: Luftika.rs, 16.Okt.2023, 08:54

UŽAS U ČIKAGU: Monstrum ubio palestinskog dečaka zbog sukoba u Izraelu, 26 puta ga ubo nožem

Amerikanac Džozef Čuba (71) iz Plejnfilda na obodu Čikaga optužen je za ubistvo šestogodišnjeg dečaka i pokušaj ubistva, kao i zločine iz mržnje pošto je nožem ubadao dete i majku samo zato što su muslimani.
BBC navodi da je Čuba ranio detetovu 32-godišnju majku.
– Oni su mu bili meta zbog aktuelnog sukoba između Hamasa i Izraela – saopšteno je iz kancelarije šerifa okruga Vil, koja je obavila fotografiju ubice načinjenu nakon hapšenja.
FOTO: WILL COUNTY >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << SHERIFF’S OFFICE/AP Iz te kancelarije je navedeno da su u subotu ujutro primili hitni poziv od žene koja je rekla da ju je napao njen stanodavac.
Ona je kazala da je „pobegla u kupatilo i nastavila da se bori sa napadačem“.
Kada su policajci stigli, zatekli su ženu i dečaka sa „višestrukim ubodnim ranama u predelu grudi, torzoa i gornjih ekstremiteta“.
Obe žrtve su odvedene u bolnicu, a dečak je kasnije preminuo pošto je uboden ukupno 26 puta.
Čuba je u napadu koristio vojnički nož dug 31 centimetar.

Čikaška kancelarija Saveta za američko-islamske odnose (CAIR), organizacije za ljudska prava, saopštila je da se dečak zvao Vadea al Fajume, a majčino ime je Hanan Šahin.
Vadea je rođen u SAD, a majka je Palestinka za Zapadne obale koje se u Ameriku doselila pre 12 godina.
Namazala se krvlju i 3 sata se pretvarala da je mrtva: Izraelka otkrila kako je preživela masakr Hamasa
Izvor: Kurir.rs/BBC

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BAJDEN OSUDIO UBISTVO PALESTINSKOG DEČAKA U ČIKAGU: "Muka mi je, Amerikanci moraju da odbace islamofobiju"

Izvor: Blic, 16.Okt.2023

Džo Bajden, američki predsednik oglasio se povodom ubistva dečaka (6) i pokušaja ubistva njegove majke (32) palestinskog porekla u mesti Plejnfild blizu Čikaga, za šta je optužen njihov stanodavac Džozef Čuba (71).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.