UMRO BLUZ MUZIČAR DEJVID MEDENI EDVARDS

Izvor: Kurir, 30.Avg.2011, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UMRO BLUZ MUZIČAR DEJVID MEDENI EDVARDS

ČIKAGO - Bluz muzičar Dejvid Medeni Edvards umro je u 96. godini od srčanog udara u svom domu u Čikagu, saopštio je njegov dugogodišnji menadžer Majkl Frenk.

 Rođen 1915. u Šou, Misisipi, Edvards je napustio dom sa 14 godina kako bi sa bluzerom Big Džo Vilijamsom putovao po zemlji. Njegov otac, gitarista i violinista, kupio mu je prvu gitaru od radnika sa plantaže.

Edvards je svirao s mnogobrojnim poznatim muzičarima, uključujući bluz legendu Roberta Džonsona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Hauling Vulfa, Litl Valtera i Madi Voters.

Među njegovim najpoznatijim hitovima su "Long Tall Woman Blues", "Gamblin Man" i "Just Like Ješe James".

Edvards je 2008. godine dobio Gremija za tradicionalni bluz album i Gremija za životno delo 2010.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro bluz muzičar Dejvid Edvards Medeni (Video)

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2011

ČIKAGO - Bluz muzičar Dejvid - Medeni Edvards umro je od srčanog udara u svom domu u Čikagu, saopštio je njegov dugogodišnji menadžer Majkl Frenk.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Umro bluz muzičar Dejvid Medeni Edvards

Izvor: Glas javnosti, 31.Avg.2011, 07:01

ČIKAGO - Bluz muzičar Dejvid Medeni Edvards umro je u 96. godini od srčanog udara u svom domu u Čikagu, saopštio je njegov dugogodišnji menadžer Majkl Frenk...Rođen 1915. u Šou, Misisipi, Edvards je napustio dom sa 14 godina kako bi sa bluzerom Big Džo Vilijamsom putovao po zemlji. Njegov otac,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.