Izvor: Politika, 10.Okt.2014, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U novom broju „Magazina” u nedelju, 12. oktobra, čitajte:

POD LUPOM: KAKO POPRAVITI AMBIJENT U FIRMI

Poštovanje, plata i još ponešto

Nije sve u plati: većinu zaposlenih pogađa što umesto sloge u mnogim kolektivima caruju mržnja i zavist

U belom svetu je uobičajeno pitati takozvane biznis kouče kako se popravlja učinak zaposlenih, ublažava netrpeljivost kolege, ignorisanje šefa, a mržnja i zavist pretvaraju u slogu. Kod nas bi ti stručnjaci imali dosta posla: svuda pognute glave radnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << stariji od četrdeset pet strahuju kada će ostati bez zaposlenja, a mladi koji su završili škole pitaju se da li će ih uopšte neko angažovati.

Piše Dana Stanković

--------------------------------------------------------------

NE SAMO O POSLU RADE VUČKOVIĆ

Slatki kusur od života

Stihove je pisao inspirisan svojom Toplicom, svojim ljubavima, kafanskim sedeljkama sa bardovima...

Kuršumlijsko dete, Topličanin i Beograđanin, pesnik i kompozitor, napisao je nekoliko knjiga poezije, ali i pripovetki, priča o prošlosti svog topličkog kraja, o svojim precima koji su vojevali i dizali ustanke protiv Turaka… Jedan od naših najpopularnijih kompozitora narodne i starogradske muzike prošao je svet, a sada živi u srećnom četvrtom braku i uči da bude deda. Au duši je ostao boem…

Piše Dragoljub Stevanović

--------------------------------------------------------------

U PATRIJARŠIJSKOM DVORU U SREMSKIM KARLOVCIMA

Stare riznice detaljno „očišćene”

Vladika Vasilije, episkop sremski, i zfrada Patrijaršijskog dvora, sagrađena za samo dve godine

Okupatori su bežeći pre sedam decenija odneli mnoge vredne stvari, ali episkop sremski Vasilije nastoji da popravi šta se može i posetiocima pokaže zdanje iznutra. Pre neku godinu episkop je velika vrata Patrijaršijskog dvora, zidanog od 1892. do 1894. godine po projektu čuvenog arhitekte Vladimira Nikolića, otvorio za posetioce, iako u njemu i sam živi. Onima koji bi da čitaju namenjena je „Spomenica vladičanstva sremskog”.

Piše Rajna Popović

--------------------------------------------------------------

PORODIČNI LEKAR

Kod lekara čim kuk zaboli

Vežbanje i idealna težina nisu garant da neće doći do oštećenja hrskavice na zglobovima kukova

Najveći i najstabilniji centralni zglob, koji spaja trup sa donjim ekstremitetima, jeste kuk. Glavna funkcija mu je održavanje balansa tela kada stojimo i kada se krećemo, pri hodanju ili trčanju. Međutim, posle 55. godine života četiri odsto populacije ima degenerativne promene na kukovima, koje su češće kod žena. Prvi znaci koji ukazuju na oboljenja jesu i ograničeni pokreti. Doduše, i kada je dete sasvim malo, mogući su problemi sa kukovima koji mogu da ostave posledice ukoliko se ne leče na vreme.

Piše Slavica Berić

--------------------------------------------------------------

IZ UGLA PSIHOLOGA

I odraslima igra pomaže

Asimetrični kišobran Senz Umbrelas smišljen je kao usavršena verzija običnog

U ovim burnim i teškim vremenima pitanje ekonomskogopstanka firmi, porodica i pojedinaca često zavisi od faktora na koje je gotovo nemoguće uticati, pa ipak postoje i neka psihološka „tajna oružja” uz čiju pomoć se može steći prednost nad takmacima. Jedno od njih je – kreativnost, tvrde autori knjige „Igralište (g)radilište”. To je ono što svako dete poseduje, ali često izgubi ili zapostavi kad odraste...

Piše Aleksandra Mijalković

Magazin

objavljeno: 10.10.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.