U novom broju „Magazina” u nedelju 10. marta čitajte:

Izvor: Politika, 08.Mar.2013, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U novom broju „Magazina” u nedelju 10. marta čitajte:

NE SAMO O POSLU: Evropski šampion Asmir Kolašinac

Mamina pita za doček

 Ovih dana mnogi žele da se sretnu sa evropskim šampionom koji je u Geteborgu hitnuo kuglu više od 20 metara, da mu čestitaju. I mi smo mu čestitali i uz to pitali ponešto a on objasnio da su Kolašinci familija kao predodređena za sport. Visoki, krupni, koščati, genetski predisponirani na opstanak u surovim pešterskim uslovima, kada se zimske temperature spuste trideset pet stepeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ispod nule. 

– Naša sportska priča zapravo počinje sa mojim dedom koji je služio vojsku na Stadionu JNA. Ima neke simbolike u tome što se takmičim za Atletski klub „Partizan”. On je pedesetih godina bio kuvar u vojsci, i s obzirom na  to da je bio jako krupan i jak čovek, takmičio se u disciplini bacanja kamena s ramena po Sjenici i okolnim selima, pa ga je i kapetan zapazio: „’Ajde Kolašinac da probaš na armijskom takmičenju da bacaš.” I naravno, moj deda je pobedio, prebacio je sve za dva metra – hvali se Asmir, radujući se omiljenoj piti sa kojom će ga počastiti majka Muradija.

Piše Dragoljub Stevanović

----------------------------------------------------------------------------------- 

POD LUPOM: KAKO STUDENTI VARAJU NA ISPITIMA

Bubica u uvetu, kamera u dugmetu

 Da se kojim slučajem našao među uslovima za ulazak u Evropsku uniju, Brisel bi prvom prilikom pohvalio napore srpskih učenika da prevare profesore. Klasične puškice, prve su zamenile „bubice” smeštene u glavama, tačnije u ušima studenata. Profesori su se protiv ovih mini uređaja, povezanih sa mobilnim telefonom i mikrofonom, borili ometačima signala. Vrlo uspešno dok studenti nisu otkrili da postoje i ometači za ometače. Šta kažu studenti, šta profesori a kako govore oni koji su od iznajmljivanja opreme uoči ispitnih rokova napravili odličan posao.

Piše Višnja Aranđelović

------------------------------------------------------------------------ 

Kaskaderka Milkica Popović-Božić

Začas se strmoglavi niz stepenice

 Filmska dublerka Milkica Popović-Božić bila je na treningu aikida kada su je pozvali na snimanje reklame. Tako je počela, a sada bez problema „može da gori” i skoči tamo gde drugi ne bi...

Piše Aleksandra Kurteš

---------------------------------------------------------------------------------------------- 

PORODIČNI LEKAR

Imunitet se ne kupuje u apoteci

 Do osme godine mnoga deca često pate od respiratornih infekcija, što se manifestuje kao crveno grlo, otečeni krajnici, pojačano stvaranje bronhijalnog sekreta…Dr Dobrosavka Paunović, specijalista pedijatrije u Domu zdravlja „Dr Ristić” ističe da preparati koji se pominju u reklamama kao spasonosni ponekad pomognu, ali ne mogu da zamene potrebne hranljive materije. Ozbiljna istraživanja smatraju da nije opravdanouzimanje fabričkih preparata vitamina bez jasnih kliničkih indikacija – ističe doktorka i, poštujući naučno utvrđene činjenice i sveto pravilo u lečenju da se ne sme naškoditi organizmu, prvenstveno predlaže korake koji pomažu očuvanju prirodnog i jačanju stečenog imuniteta deteta.

Piše Dana Stanković

-------------------------------------------------------------------------------------- 

Moj ljubimac: RASA MEJN KUN

Mačka li je, lav li je…

 Zovu ga i nežni div jer može da dostigne težinu od  11 kilograma. Bez obzira na veličinu predstavnici ove sorte mačaka su izuzetno nežni, dobroćudni. Mada mnogi se nasmeju priči, nadamo se istinitoj, da je ne tako davno u britanskim i svetskim medijima vest dana bilo to da što su stanovnici Eseksa  u blizini naselja prometili lava koji se baškario na livadi i, naravno, izazvao pravi haos. Lokalne vlasti digle su na noge vojsku od 30 naoružanih policajaca da ga pronađe i uhvati. Nakon dva dana „zver” se „predala” sama – bio je mačak po imenu Tedi Ber, rase mejn kun.

Piše D. Stanković

Magazin

objavljeno: 08.03.2013.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.