Izvor: Luftika.rs, 30.Mar.2024, 09:05

U gradu najbližem svemiru živi se do 35. godine i svuda je smeće, ali niko ne želi da se iseli (VIDEO)

Ukoliko ste se zapitali kako izgleda život u mestu koje se nalazi iznad oblaka i koje je najbliže svemiru, jednostavan odgovor bi glasio – pakao na Zemlji. Reč je o južnoameričkom gradu La Rinkonada, koji važi za najviše naseljeno mesto na planeti.
Nalazi se u peruanskim Andima na 5.100 metara nadmorske visine i ima 50 odsto manje kiseonika, zbog čega ga nazivaju i “najpaklenijim mestom na svetu”.
U videu koji je pregledan više od 50 miliona puta, jutjuber i režiser dokumentaraca, Ruhi Čenet, pokazao je kako izgleda život u gradu iznad oblaka i – nije nimalo lagan – barem za strance.
Očekivan životni vek – 35 godina Naime, na ovoj ekstremnoj visini atmosfera je znatno razređena, zbog čega je očekivani...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.