Svaki sedmi par ne može da ima decu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2011, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki sedmi par ne može da ima decu

BEOGRAD -

U Srbiji u proseku svaki sedmi, a u Beogradu svaki peti par ne može da ima decu, odnosno ima problema sa sterilitetom.

U Institutu za ginekologiju i akušerstvo u Kliničkom centru Srbije se zbog ispitivanja steriliteta hospitalizuje oko 1.200 žena godišnje i uradi od 400 do 750 pokušaja vantelesne oplodnje, a na teritoriji cele Srbije uradi se i do 2.500.

U Beogradu svaki peti par ne može da ima decu, odnosno ima problema sa sterilitetom, prenosi sajt >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bebac.

Od 1,8 miliona parova koji su trenutno u reproduktivnom periodu, najmanje 200.000 su kandidati za vantelesnu oplodnju ili neki drugi način lečenja steriliteta.

Nekada je svaki deseti par imao problem steriliteta, a sada, u proseku, svaki šesti par nema dece.

Pritom se za problem sa reprodukcijom saznaje kasnije, jer su žene pre desetak godina ostajale u drugom stanju u proseku u 24. godini, a sada se za proširenje porodice odlučuju oko 26. godine ili kasnije.

Sajt Bebac prenosi da je po stopi nataliteta Srbija na poslednjem mestu u Evropi, a broj dece po bračnom paru smanjen je sa 4,1 na 0,81.

Ukoliko se ovaj trend nastavi, neke procene ukazuju da će već 2100. godine u centralnoj Srbiji biti samo 2,1 milion stanovnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji svaki sedmi par ne može da ima decu

Izvor: S media, 21.Mar.2011

U Srbiji u proseku svaki sedmi, a u Beogradu svaki peti par ne može da ima decu, odnosno ima problema sa sterilitetom. ..U Institutu za ginekologiju i akušerstvo u Kliničkom centru Srbije se zbog ispitivanja steriliteta hospitalizuje oko 1.200 žena godišnje i uradi od 400 do 750 pokušaja vantelesne...

Nastavak na S media...

U Srbiji svaki sedmi par ne može da ima decu

Izvor: SrbijaNet.rs, 21.Mar.2011

U Srbiji u proseku svaki sedmi, a u Beogradu svaki peti par ne može da ima decu, odnosno ima problema sa sterilitetom. U Institutu za ginekologiju i akušerstvo u Kliničkom centru Srbije se zbog ispitivanja steriliteta hospitalizuje oko 1.200 žena godišnje i uradi

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Svaki sedmi par bori se sa sterilitetom

Izvor: Mondo, 22.Mar.2011, 01:58

U Srbiji u proseku svaki sedmi, a u Beogradu svaki peti par ima problema sa sterilitetom.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.