Izvor: Luftika.rs, 04.Jan.2024, 13:41

U Novom Sadu zapaljen automobil predsednika AKV Vladimira Beljanskog

Automobil predsednika Advokatske komore Vojvodine (AKV) Vladimira Beljanskog zapaljen je u Novom Sadu, na Telepu.
On je agenciji Beta rekao da „sumnja da su to organizovali advokati koji su povezani sa kriminalom“ i protiv kojih je pokrenuo diciplinske postupke u komori i podnosio krivične prijave.
Policija je obavila uviđaj.
Beljanski je rekao da je i ranije dobijao pretnje da će mu zapaliti automobil, kao i druge vrste pretnji.
– To je isključivo u vezi sa mojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << radom u Advokatskoj komori i sa disciplinskim postupcima protiv advokata koji se bave kriminalom, a protiv kojih sam pokretao disciplinske prijave i podnosio krivične prijave – rekao je Beljanski za Betu.
Dodao je da se sa tim krivičnim prijavama „ništa ne događa“, iako su neke podnete pre nekoliko meseci, a neke i pre nekoliko godina.
Podsetio je da je disciplinskom sudiji Advokatske komore Vojvodine u Somboru Draganu Konjeviću zapaljen automobil, a disciplinskom sudiji u Zrenjaninu Miroslavu Đorđeviću je bačena bomba na porodičnu kuću i nijedan od tih slučajeva nije rasvetljen.
Beljanski je rekao da sumnja da je u sva tri slučaja reč o pokušajima zastrašivanja, kako bi se sprečile njegove inicijative da „uvede red“ u advokaturu u Vojvodini i da se oni kojima nije mesto u advokaturi više ne bave tim poslom, kao i da krivično odgovaraju za nedela koja su počinili
Novosadski advokat Božidar Beronja napadnut i povređen, reagovala Advokatska komora Vojvodine

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

NAMERNO ZAPALJEN?! Izgoreo "alfa romeo" predsednika advokatske komore Vojvodine Beljanskog

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024

Predsednik Advokatske komore Vojvodine, Vladimir Beljanski, suočava se s namernim podmetanjem požara na svom vozilu u Novom Sadu, povezanom s njegovim radom na disciplinskim postupcima protiv kriminalno angažovanih advokata...Požar na automobilu marke Alfa Romeo Stelvio koji pripada Vladimiru Beljanskom,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.