Izvor: Luftika.rs, 21.Jun.2023, 08:57

U Novom Sadu pušten u saobraćaj prvi turbo kružni tok i odmah je zabeležen problem (VIDEO)

Novi turbo kružni tok na raskrsnici Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice pušten je u saobraćaj.
Zbog svog specifičnog dizajna, „turbo“ kružni tok isključuje potrebu za prestrojavanjem vozila i moguće konfliktne situacije u kružnom toku.
Samo par minuta nakon puštanja dogodio se i prvi problem.








View this post on Instagram











>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << />






A post shared by 192.RS (@192_rs)


Ovo je prva ovakva raskrsnica u Srbiji.
Ova vrsta kružnog toka razvijena je u Holandiji 2000. godine. Jedna od prednosti „turbo“ kružnih raskrsnica je ta što se ne zahteva od vozača da se prestrojavaju unutar same raskrsnice.
Umesto toga, vozači svoj pravac biraju pre nego što pristupe kružnom toku, piše 021.rs.

 
Pre same raskrsnice, ali i u samom kružnom toku, signalizacijom je naznačeno kojom trakom se vozilo kreće od trenutka ulaska u kružni tok, pa sve do njegovog napuštanja.
Na taj način izbegnuta su prestrojavanja vozila u samom kružnom toku koja, osim što usporavaju kretanje vozila, mogu da dovedu i do konfliktnih situacija.
Podsetimo, radovi na izgradnji kružne raskrsnice Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice počeli su 20. februara i trebalo je da traju do septembra.








View this post on Instagram


















A post shared by 192.RS (@192_rs)


Teška saobraćajka na autoputu Novi Sad-Beograd, automobil smrskan (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.