Izvor: B92, 28.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nikšiću vanredno stanje

Nikšić, Cetinje -- U Nikšiću je uvedeno vanredno stanje, zbog snega koji neprekidno pada već četiri dana i preti da parališe život u gradu.

Vanredne mere preduzimaju i lokalne vlasti na Cetnju gde je visina snega, kao i u Nikšiću, oko jednog metra. Pod težinom snega srušena je krovna konstrukcija lokalne fabrike za proizvodnju vina i alkoholnih pića Neksan, a bez krova je ostalo i nekoliko kuća u prigradskim naseljima u Nikšiću.

Prilokom rušenja krovne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konstrukcije Neksana nije bilo povređenih, ali se materijalna šteta procenjuje na oko milion evra, kazao je novinarima vlasnik fabrike Miodrag Davidović-Daka.

Krizni štab Nikšića apelovao je na sve firme u gradu da pomognu Komunalnom preduzeću koje raspolaže samo jednim vozilom (utovarna lopata) za čišćenje snega.

Grad je odsečen od severa Crne Gore, jer su lokalni putevi zavejani ka Trebinju, Plužinama, Šavniku i Žabljaku. Otvoren je jedino put ka Podgorici na kojem je saobraćaj otežan. Slična je situacija i u Cetinju gde su lokalne vlasti zabranile kretanje svim vozilama, osim vozilima policije, hitne, vatrogasne i komunalne službe.

Prethodnih dana snežni nanosi su onemogućavali saobraćaj u Crnoj Gori, ali i u celoj Evropi, gde je talas hladnog vazduha izazvao je kolaps saobraćaja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.