Izvor: Luftika.rs, 07.Nov.2023, 15:35

U Hrvatskoj ljudima sprženi jednjak i želudac, za sve krivi sokovi i voda poznatog brenda

Ovakva reklama poznatom brendu kao što je „Coca – Cola“ zaista nije potrebna.
Hrvatski sajt Indeks objavio je da su se među korisnicima društvenih mreža u toj zemlji proširile poruke u kojima se građani upozoravaju da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi jedan poznati brend jer uzrokuju spržene jednjake i želuce.
Navodi se da ime brenda nije objavljeno pošto još uvek nije potvrđeno da njihova pića uzrokuju trovanje.
Iz KBC Rijeka potvrdili trovanja U Kliničko-bolničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << centru (KBC) Rijeka su sada potvrdili jedan takav slučaj trovanja.
– U KBC Rijeka je na bolničko odeljenje primljena osoba pod sumnjom na hemijsku povredu jednjaka. Njeno medicinsko stanje je trenutno stabilno i nastavljaju se indikovani dijagnostičko-terapijski postupci – navedeno je iz te zdravstvene ustanove.
Iz KBC Rijeka su dodali da je „odmah tokom javljanja u ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu, koja je prethodila hospitalizaciji, izvršena prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko-goranske“.
Iz Policijske uprave primorsko-goranske stigao je odgovor koji se sastoji od jedne rečenice.
– Policija istražuje radi li se o istinitom događaju ili o širenju lažnih vesti – piše u odgovoru riječke policije na upit novinara Indeksa.
U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su za Novi list jutros da im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode poznatog proizvođača.
Bočice s pićem uzete su u riječkim kafićima.
Oglasili se iz „Coca-Cole“ Nakon što su se društvenim mrežama proširile poruke o navodnom trovanju u riječkim kafićima, iz policije su izvestili da je jednoj osobi pozlilo tokom konzumacije bezalkoholnog pića, a u riječkoj bolnici je hospitalizovana osoba pod sumnjom na hemijsku povredu jednjaka.
Oglasili su se iz kompanije „Coca-Cola“, koja se spominjala u porukama, i potvrdili da je jedan slučaj povezan sa njihovim pićem.
„Svesni smo izolovanog slučaja povezanog sa jednom staklenom bočicom ‘Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml’. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za saradnju sa svim nadležnim organima“, rekli su za Index.
Stanku u kafiću umesto kisele vode sipali kiselinu: „Usta su mi izgorela, umro bih da sam popio gutljaj više“
Izvor: Kurir.rs / Index / Novi list

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

ŠTA SE TO DEŠAVA U HRVATSKOJ? Više slučaja trovanja pićem, oglasio se ministar zdravlja

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2023

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš obišao je novopridošle pacijente u KBC-u Zagreb, saopštilo je Ministarstvo zdravlja...Nakon što je u riječkoj bolnici ranije hospitalizovana osoba zbog sumnje na povredu jednjaka posle konzumacije kontaminirane mineralne vode u jednom kafiću, još dva pacijenta...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.