Tužan kraj svetske rekorderke: Udruženje ronilaca Srbije uputilo telegram saučešća porodici Natalije Molčanove

Izvor: Story, 07.Avg.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužan kraj svetske rekorderke: Udruženje ronilaca Srbije uputilo telegram saučešća porodici Natalije Molčanove

Udruženje ronilaca na dah AIDA Srbija uputilo je danas telegram saučešća porodici Natalije Molčanove, svetske rekorderke u ronjenju na dah, koja je u nedelju nestala u Iberijskom moru, u blizini španskog ostrva Formentera.

Natalija Molčanova, foto: Promo/AIDA Srbija

Dva dana nakon njenog nestanka porodica i međunarodno udruženje za razvoj ronjenja na dah AIDA International, čiji je član AIDA Srbija, saopštili su da potraga nije dala rezultate i da je smatraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << mrtvom.

- Duboku saučestvujemo u vašem bolu. Natalija Molčanova će nam svima nedostajati, kao ronilac, učitelj, ali pre svega kao čovek. Ceo život je posvetila ronjenju na dah i neprocenjiv je njen doprinos ovom sportu. Bila je legenda ronjenja, a o njoj će ostati legenda u ronilačkom svetu - poručili su predsednik AIDA Srbija Uroš Kojić i član borda Aida International Petar Bojović.

Natalija Molčanova (53)  je dva puta bila gost Beograda 2013. godine i u junu ove 2015. godine,  gde je učestvovala na Svetskom bazenskom prvenstvu u ronjenju na dah.

Pre dve godine na takmičenju je bila ubedljivo najbolja i osvojila je zlato u sve tri bazenske kategorije, a ove godine se okitila sa dve zlatne medalje.

Natalija Molčanova je držala svetske rekorde u šest disciplina. U dinamici bez peraja u bazenu Molčanova je držala rekord od 182 metra, a taj rekord je postigla na prvenstvu u Beogradu 2013. godine. U dinamici sa perajima držala je svetski rekord od 237 m, a u statici 9 minuta u dve sekunde.

Ona je najnagrađeniji ronilac  sa 41 svetskim rekordom i 23 svetske titule.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.