Izvor: B92, 19.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Zabrana pušenja

Ankara -- Turski predsednik Abdulah Gul odobrio je propis kojim se zabranjuje pušenje u restoranima i barovima.

Zabrana će sem cigareta obuhvatiti i cigare, lule i tradicionalne nargile, popularnu atrakciju za turiste u Istanbulu i mestima na turskoj obali.

Zabrana, koja je pre dve sedmice dobila podršku u turskom parlamentu, neće potpuno stupiti na snagu još 18 meseci, ali je već dovela do kašnjenja planova za prodaju turske duvanske kompanije "Tekel cigarete" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pomeranja roka za podnošenje ponuda na 18. februar, prenela je agencija Rojters.

Analitičari čekuju da se među stranim kompanijama, zainteresovanim za kupovinu "Tekela" koji učestvuje s oko 40 odsto na turskom tržištu duvana, nađu i "Britiš ameriken tobako") i "Džepen tobako".

Turska je osmo po veličini tržište duvana na svetu, a Turci popuše 103 milijarde cigareta godišnje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.