Izvor: Luftika.rs, 30.Mar.2024, 23:06

Turizam na Crvenoj planeti: Koliko bi trajalo putovanje do Marsa i šta sve možete da vidite i doživite

Mnogi izgaraju od želje da zavire u dubine svemira i otkriju njegove tajne, a posebno intrigantna je Crvena planeta, odnosno Mars.
Prema procenama Američke svemirske agencije i u skladu sa nivoom razvoja današnje svemirske tehnologije, put do ove destinacije trajao bi između dve i tri godine.
To bi se desilo ukoliko bi se početak putovanja odigrao u određenom vremenskom periodu kada je Crvena planeta, putujući svojom orbitom, najbliža zemlji, navodi se u tekstu portala Spejs (Space.com).
Po dolasku na Mars posetioci bi bili izloženi surovim temperaturama, od oko minus 62 stepena Celzijusa i atmosferi koja sadrži 95 odsto ugljen-dioksida.
Uprkos tome, kako se ističe u tekstu, vreme je da se razmišlja i o turističkim...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.