Izvor: Luftika.rs, 14.Avg.2023, 09:04

Turistkinja tražila dodatan prazan tanjir, restoran joj naplatio uz neverovatno obrazloženje

Restoran u italijanskoj Liguriji izazvao je bes svoje gošće i, naknadno, šire javnosti nakon što je naplatio dva evra za korišćenje dodatnog, praznog tanjira, što je jasno iskazano i na računu, piše Slobodna Dalmacija.
Blogerka Selvađa Lukareli zamolila je konobara za prazan tanjir kako bi mogla da podeli jelo sa svojom ćerkom. Ali, kad je pogledala račun i videla da su joj to – posebno naplatili.
Naveden je kao „tanjirić za deljenje“.
Restoran se nalazi na ekskluzivnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << mestu u Đenovskom zalivu, gde se plaćanje postavljanje stola odnosno „kuver“ podrazumeva, ali ova gošća upozorava turiste na neočekivane troškove jer je naknada za prazan tanjir naplaćena i pored toga.
„Kuver“ je naplaćen 7,5 evra plus ova dodatna dva, a ukupni račun došao je 55,5 evra, prenosi Slobodna Dalmacija.
Italijanski mediji osudili su restoran zbog naplaćivanja tanjirića pored „kuvera“. Čak je i guverner Ligurije Đovani Toti osetio potrebu da osudi ovakvu praksu restorana:
– Meni ovo dodatno plaćanje nije u redu.
Vlasnici restorana, međutim, ponudili su neverovatno obrazloženje:
– Sto je za troje, a jeli su za jednog, a neko pere i to posuđe.
Vlasnica Ida Germano (76) je objasnila:
– Gospođa koja je objavila račun bila je za stolom za troje jer su došle njih dve odrasle osobe i dete. Naručili su samo jedan tanjir testenine s pestom i jedan sa prženim ribicama, a tražili su dodatne tanjiriće za to oboje. Dakle, imali su ukupno četiri tanjira, a mi smo naplatili samo jedan jer plaćamo i pranje posuđa.
Međutim, sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, nisu baš nikog uverili u opravdanost ovakve prakse.
Do ove rasprave došlo je kratko nakon što je još jedan italijanski restoran na jezeru Komo zapanjio javnost time što je, takođe s dva evra, naplatio – sečenje sendviča napola.
7 najbolje ocenjenih NS restorana na popularnom turističkom sajtu „Trip Advisor“

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.