Teslina igračka i dalje zbunjuje ljude: Žena potrčala da zaustavi auto bez vozača VIDEO

Izvor: B92, 25.Feb.2021, 12:14

Teslina "igračka" i dalje zbunjuje ljude: Žena potrčala da zaustavi auto bez vozača VIDEO

Funkcija koja omogućava vozaču da pomoću aplikacije "pozove" svoj automobil da se isparkira i dođe do njega, dovodi do komičnih situacija.

Osim najsavremenijim tehnološkim rešenjima, sjajnim performansama i velikom autonomijom u vožnji, Tesla kupce privlači i raznim "igračkama", odnosnom zabavnim funkcijama koji često zbunjuju druge ljude.

Jedna od takvih opcija je "Come To Me" (tzv. "summon" mod) koja vlasnicima omogućava da pomoću smartfon aplikacije "pozovu" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoj automobil da se automatski isparkira i dođe do njih.

Ovu funkcija je zamišljena da se koristi na velikim parking prostorima tržnih centara ili aerodroma, gde vozilo može da bude parkirano i par stotina metara daleko.

Međutim, na ljude koji nisu upoznati sa tim, prizor automobila koji samostalno kreće sa parkinga - bez vozača u njemu - može da deluje šokantno, ali i da dovede do komičnih reakcija.

Tako je jedna žena, videvši da se Tesla Model 3 pokreće bez vozača, a u nameri da spreči nesreću - potrčala i pokušala da ga zaustavi rukama. Na sreću, vlasnik je video šta se dešava i zaustavio automobil putem aplikacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.