Tesla automobili već interesantni kolekcionarima, ovaj košta preko milion evra FOTO

Izvor: B92, 22.Jul.2020, 12:47

Tesla automobili već interesantni kolekcionarima, ovaj košta preko milion evra FOTO

Poslednji proizvedeni Tesla Roadster prodaje se za 1,3 miliona evra.

Ilon Mask je svoj biznis sa električnim automobilim započeo 2008. godine modelom Tesla Roadster. Ovaj sportski dvosed je zasnovan na Lotusu Elise, a izrađivao se do 2012.

Ukupno je prodato oko 2.450 primeraka, a danas bi verovatno najvredniji bio prvi proizvedeni Roadster, da ga u jednom od svojih ekstravagantnih poteza Mask nije pre par godina lansirao u svemir.

Nije poznato koliku bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cenu na tržištu kolekcionarskih automobila danas dostigao prvi Roadster, ali znamo da se poslednji napravljeni primerak ovog modela prodaje za 1,39 miliona švajcarskih franaka (oko 1,3 miliona evra).

Prema podacima sa sajta Car For You, ovaj Roadster nikada nije bio registrovan i čitav dosadašnji životni vek je proveo u garaži.

Prešao je svega 200 km, a iako se ne vozi, baterija mu se redovno dopunjava, kako bi se sprečilo njeno potpuno pražnjenje.

Automobil je ofarban u specijalnu nijansu bele, dok je unutrašnjost presvučena crno-belom kožom.

Unutrašnjost poslednjeg napravljenog Roadstera je ukrašena detaljima od ugljeničnih vlakana, a kao što se vidi na fotografijama, volan i ručica parking kočnice i dalje imaju fabričke zaštitne prekrivke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.